Persoane interesate

vineri

I could've been a novel

,,I could'ce been a novel" . Coperta. Caiet. Cuvinte. Versuri. Fraze. Amintiri. Ceva de genul. Si gandul imi zboara la facebook , la notitele de acolo. Candva scriam in vestitele ,,notite". Mi se opresc ochi asupra versurilor ,, Trec nori prin mintea noastra/ Si soarta lumii a devenit un joc/ Un zar ce se roteste/Ca sa tariesti iti trebuie noroc/ Un doi becul se aprinde/ Si timpul parc s-a incetinit/Racoarea ma cuprinde/ Calculatorul iarasi a gresit." . Nici nu stiu la ce sa ma gandesc intai. Haos. Parca un vant rece imi adie de undeva din spate. Inspaimantator. Apoi joc, un joc...dur care nu-i corect . Un joc care face diferenta. Nedreptate. Dar ce legatura are cu cualculatorul? Cu timpul care se opreste. Sa nu mai vorbesc de bec. Parca el schimba tot senul parca totul e alert pana cand ,,evrica!" si incepe sa incetineasca . Iar cifrele, programele, literele o iau razna si calculatorul meu iar greseste. Oare el? Sau eu.. Parca ,, Un minut era atipita, pentru ca in minutul urmator sa se trezeasca de-a binelea si sa cada prada disperarii. O disperare pe care o mai cunoscuse probabil de vreo doua mii de ori, intrucat un an are treisute saizeci si cinci de dimineti." . Ca un sunet ... bing bag si a disparut! In abis..in uitare..in minte..in dezordinea din mine. O nota care zboara atat de ursor pe langa tine si nu ii dai atentie  si asa a mai trecut o ora, o zi, o saptamana, o luna, un an sau poate doi. Cu ei . Cu toti. Sau singura. Stand intr-un colt si punand punctul pe ,,i"  . Repetand mereu: ,,De n-ar fi nimic sa ne atraga/ Din atatea vechi tablouri gri...Tot mi-ar fi drag sa pun punctul pe ,,i" " si unori ,, Salut... Salut. Salut! Salut?! ". Ca atunci cand stai in tren sau pironit intr-un colt de autobuz sau de vapor , uitandu-te cum copaci fug de tine si tu parca realizezi ca nu ai timp si nici nu ai cunoscut cu adevarat lumea! Si primesti de odata  ,, O! gazeta ,ce dantela pentru ,melancolia ta! " toate asta intr-o singura zi in lumea asta, in care esti un simplu calator. Daca poti sa zambesti.. grijile sau dus si picatura de cerneala varsata in apa se raspandeste parca nici nu ar fi existat! Si uite asa am reusit sa scriu in cateva raduri ce am scris in caiet in cateva ore.

3 comentarii:

  1. Anonim12.11.11

    Ce... EXPRESIV. Imi place. De fapt nu.. NU-mi place.. stilul tau de scriere.. e molipsitor:)).. iar asta nu imi place. Sau imi place? Cert e ca am inceput si eu sa il folosesc ( si nu stiu cat de mult iti place asta tie).. insa uneori e cel mai expresiv mod de prezentare a gandurilor tale:).
    Imi place tot ce se afla mai sus, versuri ganduri un bec.. calculator.. sentimente.. toate fara nici o insemnatate, fara nici un pic de legatura, dar care incep sa se contureze cum parcurgi din ce in ce mai multe randuri din aceasta postare.. din viata in general. Toate acestea iti provoaca un haos in minte ( dupa cum spui si tu mai sus). Insa cum am pai spus imi place. Imi place aceasta prezentare haotica a calatorului prin viata... a omului.. pentru ca noi suntem doar niste calatori, unii dornici de cunoastere, dar prea orbi ca sa isi dea seama ce cunosc, ce oportunitati au in fata.. dar vor observa... cand?.. maine.. poimaine? NUU! Ci abia atunci cand sfarsitul le e aproape.. cand li se pare ca mai au atat de putin timp de reactualizat toate amintirile. CU totii spunem ca traim fiecare clipa ca si cand ar fi ultima, dar nimeni nu face asta.. pentru ca daca am face cu adevarat asta ne-am da seama de tot ce este in jurul nostru de toate frumusetile vietii, nu am lasa tristetea sa ne rapeasca fericirea.. iubirea. Asa se intampla azi, asa se intampla maine.. asa se intampla in fiecare zi.. iar cele 365 de dimineati tocmai au trecut, ne-am apropiat si mai mult de moarte, dar inca suntem orbi.. nu realizam nimic.. traim intr-o lume paralela de unde nu putem vedea nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate Pisc' dar poate eu nu ma gandesc la moarte decat cand simt ca numai pot. Mi se pare doar ca e ne drept si ca nu pot sa acumulez cat mai multe lucruri.Ca din senin te trezesti ca nu mai ai suflare.Un' doi ceasul se invatre si in secunda trei dispari. Cam asa vad eu toata viata omului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim12.11.11

    Frumos... foarte frumos ( cel mai mic coment al meu din ISTORIE!!)

    RăspundețiȘtergere