Persoane interesate

vineri

Viata ca o minciuna

" Esenta basmului este un tablu al vietii prezentat ca o minciuna"
Dupa cum spunea si Calinescu mai sus , viata este esenta basmului. Daca stam putin sa analizam cuvantul esenta,care la o prima vedere nu pare sa simbolizeze nimic, mai mult il treci cu vederea si poate ca este ceea ce noi ratam in viata, mereu si anume principalul, acel elixir ce te face sa uiti de tot ce-i rau , ce te face sa fi invingator!  ... Viata este un tablou prezentat in basm ca o minciuna, zice acesta. Da . . . are dreptate. Viata este adevarul , realiatatea in care noi traim poate inconstienti uneori, folosindu-ne de aceasi rutina si spunand mereu : ,, Nu pot ! " , ,,Nu-mi iese ! " , ,, Nu am bani ! " , ,,Asi fi vrut . . .  dar ! " , ,, In fine ! " , ,,Gresesti ! " , ,, Nu ai drepate !" , ,,Nu-mi pasa ! " , ,, Te urasc ! "  si poate uneori cu indiferenta un  ,, Te iubesc ! " si nu in ultimul rand  "  Si ce ? " . Si ce . . . da mereu ramanem indiferenti si nu vedem in esenta ci doar la suprafata . Nu vedem cum noi suntem protagonisti , cum imparatul este parintele ocrotitor , cum spanul si omul rosu sunt acei ce vor mereu sa ne traga in jos sau sa " ne taie cararile " cum spunea Creanga . Cati dintre noi am vazut asta? Cati dintre noi am inteles ce a scris Creanga sau orice alt scriitor , dincolo de aparente , cati au inteles oare . . ce am scris eu?  Cati au reusit sa iasa din orasul plin de clovni ? Cati au iesit din orchesta de afoni ?  Cati si-au auzit ecoul , colrat aprins de visul lor ? Cati au ramas oare uitati undeva departe . . cu propria lor chitara ?


P.S: Eu am vazut acest citat si melodia Un om c-o chitara - Vita de vie ca pe un mod de a descrie ceea ce ne caracterizeaza . . . Indiferenta !  Piscot multumesc pentru sfat ! (cu aceast ocazie ti-am si raspuns )

2 comentarii:

  1. Anonim7.10.11

    Foarte frumos comentariul, imi placu si in clasa. Iti multumesc si pentru raspunsul din post. Incadrata in post ma simt pff....IMPORTANTA :X.
    Si sa apreciezi faptul ca m-am luptat o ora cu mine sa las un comentariu mai mic decat al tau... un comentariu banal.. un comentariu.. ma rog... un comentariu. Tinand cont ca e scris la ora 12:30 si ca inspiratia e undeva pe nori si eu alerg inebunita dupa ea... o prind si a naibii imi scapa printre degete.. si iar se duce ghiulea undeva unde nici macar nu o mai cuprin cu privirea... Tinand cont de toate acestea vreau sa fi fericita ca acest comentariu este mai scurt ca postul tau.
    AAA si te rog sa nu ma urasti prea tare pt parerile mele critice ( care cu siguranta o sa fie mai mereu.. ca de . asa is eu.. critic orice imi sta in cale.. ce sa imi faci... incerc sa vad lucrurile din toaate unghiurile lor) si stiu ca sunt o afurisita si o scorpie( mi-ai spus asta de mii de ori) si chiar daca ultimele randuri nu au legatura cu postul tau.. sau poate ca au ma mult decat as crede chiar eu sau tu...eu simteam sa spun si asta...Iar acum ma duc sa ma afund in pernele mele moi si sa DOOOORM ca maine am o zi plina de teme, o zi cu noi idei pentru post... o zi noua din viata mea... o alta zi ce se va termina cu repeziciune.. o alta zi ce ma apropie mai mult de sfarsit in lumea asta ce trateaza totul cu indiferenta.
    Acum cred ca iar am comentariul mai mare decat postul tau.. asa ca nu imi mai multumi.. da nici nu te enrva ca faci riduri:D.. Doar iarta-ma (asta ai voie sa faci :* )

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei tu! Multumesc mult pentru opine si apreciezi ca spui tot de la A la Z. Asta e doar o parte din comenatriul meu , sau din ,,adevarata dezbatere " cum a zis profa de romana. Te pup!

    RăspundețiȘtergere